_місто Фестиваль Файне Місто реалізовує соціальні ініціативи для людей з інвалідністю — UA MUSIC | Енциклопедія української музики

Фестиваль Файне Місто реалізовує соціальні ініціативи для людей з інвалідністю

Цьогоріч музичний фестиваль Файне Місто популяризуватиме питання доступності до фестивалю людей з інвалідністю та дружнього відношення до навколишнього середовища.

Для людей з інвалідністю

Вже у 2018 році фестиваль Файне Місто стане доступним для людей з інвалідністю. Відтак, для відвідувачів з посвідченням ІІ-ої групи, та для людей з посвідченням І-ої групи і їх супроводжуючої особи, вхід на фестиваль – безкоштовний. А при  пред’явленні на вході посвідчення ІІІ-ої групи інвалідності надається знижка 50% від вартості квитка.

Окрім того, організатори разом з партнерам облаштують відповідну інфраструктуру. Зокрема, для людей з інвалідністю І-ї групи та супроводжуючої особи діятиме спеціальне соціальне таксі, яке курсуватиме від зупинки громадського транспорту на вул. Львівській до фестивалю і в зворотному напрямку. Для зручності працюватиме «Гаряча лінія» та допомагатимуть волонтери.

Для комфортного перебування на території фестивалю будуть розміщені вказівники і карти. Окрім того, до головної сцени та «Території можливостей» будуть прокладені спеціальні прорезинені доріжки, які допоможуть гостям на візках комфортно пересуватись між локаціями фестивалю.

Поруч з головною сценою буде розміщено спеціальний подіум, піднявшись на який гості на візках зможуть не тільки чути, але й бачити, що відбувається на сцені. Також на території будуть розміщені спеціальні вбиральні.

З метою формування у відвідувачів толерантного ставлення до людей з інвалідністю на фестивалі буде облаштована «Територія можливостей». Кожен охочий зможе зіграти у баскетбол на візку чи пройти лабіринтом з тростинкою із зав’язаними очима.

Еко-ініціативи від організаторів

Для зменшення шкідливого впливу на навколишнє середовище на території фестивалю будуть розміщені спеціальні урни для роздільного сміття, а на території працюватимуть еко-волонтери.

Організатори переконані, що власним прикладом дадуть поштовх до покращенні інфраструктури для людей з інвалідністю в Україні та толерантного ставлення до них.

«Ми прагнемо протягом чотирьох днів допомогти гостям формувати у себе толерантне ставлення до людей з інвалідністю та дружнє відношення до навколишнього середовища. Дуже сподіваємось, що таке відношення переросте у їх цінність за межами «Території вільних людей», коли вони повернуться у свої міста, сім’ю, роботу чи навчання.», – розповідає один з організаторів фестивалю Файне Місто Максим Черкашин.

До реалізації ініціативи уже долучились також місцеві організації – благодійний фонд “Карітас Тернопіль” та Файне.UA.

Проект доступності та екологічності фестивалю Файне Місто реалізовується за підтримки «Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.