polina_ivanova Куди податися молодим рокерам? Інтерв'ю із засновником Dockers ROCK Battle - Поліною Івановою — UA MUSIC | Енциклопедія української музики

Куди податися молодим рокерам? Інтерв'ю із засновником Dockers ROCK Battle - Поліною Івановою

Чи кожен виконавець української музики має право бути почутим? Звісно, що так! Але ж питання постає: де, коли і як.

Сьогодні обговорили це питання із засновницею цікавої події, яка вже більше року дає шанс молодим виконавцям стилю "Рок" показати себе - Поліною Івановою.

Поліна, доволі зрозуміле але все ж цікаве запитання. Як саме з'явився Docker's ROCK Battle?

Dockers Rock Battle з'явився близько року тому. Я приймала участь, як суддя в одному музичному фестивалі. Мені дуже сподобались конкурсанти, і прийшла ідея зробити конкурс з амбіціями найвідомішого і найзатишнішого в Україні в масштабах закладу. Тоді ми ще не знали де саме він буде відбуватись. Хотіли створити свою сім'ю батлу, для того, аби гурти відчували себе якомога комфортно. Потім завдяки організації презентації синглу Riffmaster у Docker Pub, ми познаймились із Світланою, власницею сім'ї пабів Докер. Співпраця скалалась дуже швидко, і вже на третьому нашому батлі було дуже багато людей. Завдяки підтримці багатьох наших друзів, суддів і наших партнерів, все склалось дуже стрімко і классно!

Сьогодні ми можемо з гордістю сказати, що Dockers Rock Battle успішний і дуже цікавий конкурс. В нас стартував 4 сезон лише 10 січня, а вже практично всі відбори заповнені учасниками.

Чьому саме рок?

Мабуть рок тому, що працюю давно з рок виконавцями. Люблю відкривати для себе цікаві суміші року з іншими стилями музики. Рок в Україні дуже цікавий і якісний. Рок притаманний Україні на мій погляд. Для мене рок - це такий собі символ свободи. Це звісно постсовкове судження, але все ж таки, якась революційність у цьому присутня, для мене.

Наразі української музики стає все більше, але все ж якість ще дуже підкачує.

Зниження якості музики в Україні виникає від відсутності ринку як такого. Ринок породжує конкуренцію. В тому числі Dockers Rock Battle створений для того, аби викликати дух конкуренції у музикантів. І це працює.

Деякі з наших конкурсантів, не потрапивши до півфіналу, повертаються у наступних сезонах. Якість їх виконання значно підвищується. Тому, що опинившись в боротьбі з іншими конкурсантами, вони починають розуміти свої недоліки і їх виправляти. Ще й жорсткість наших шановних жюрі у вердиктах, дають свої плоди.)

Як ти шукаєшь учасників батлу та які головні вимоги є до претендентів?

Вимоги до претендентів дуже прості. Середня якість виконання. Ми завжди даємо шанс гуртам рости разом із нами. Завжди підтримуємо і допомагаємо. 

Участь приймають гурти зі столиці чи Україна загалом?

Участь приймають гурти з усієї країни. Доречі, переможці 1 та 3 сезону - гурти із Львову та Хмельницького. 

Щодо суддівської колегії, на батлі бувають доволі відомі люди. Як підібрати суддівську колегію?

Із самого початку відгукнулось дуже багато наших відомих музикантів і організаторів. Згодом, завдяки створенню сім'ї батлу, зацікавлених в суддівстві ставало все більше. Таким чином ми і формуємо суддійську колегію )

При обранні переможця на які головні критерії дивитесь?

У нас є три критерії відбору конкурсантів.

Оригінальність жанру, якість виконання та подача матеріалу. Фіналістів ми відбираємо саме за ними.

Щоб ти порадила виконавцям перед початком участі у конкурсі?

Серйозно відноситись до таких речей, як конкурс. Гарно підготуватись до нього.
Тому, що ми зібрались усі не для того, аби просто побухати і повеселитись по серед тижня. Хоча і не без цього звісно 1f609 Куди податися молодим рокерам? Інтерв'ю із засновником Dockers ROCK Battle - Поліною Івановою — UA MUSIC | Енциклопедія української музики Ми вкладаємо багато у розвиток української музики. Радимо музикантів на фестивалі і заходи. Робимо їм піар. І за це, ще й даємо приз.
 

Впевнені, що й без курйозів не обійшлося?

Курйози були. Це означає, що захід живе , я б сказала , інколи "переживає")) Зокрема, на відкритті четвертого сезону, майже штурмом, нас брала дуже відома фрікова зірка украінських талант шоу.

З початком 2018 року після невеликого відпочинку ви розпочали нову хвилю батлів. Що буде нового?

Багацько нового. Скоро, ми запускаємо онлайн канал Dockers Rock Battle у YouTube, збираємось випускати спеціальний мерч. Футболки, магніти тощо. Незабаром буде оупенейр фінал фіналів конкурсу. Це буде великий гала концерт з хед лайнерами і різними цікавинками. Слідкуйте за оновленнями сторінки Dockers Rock Battle, та завжди будете вкурсі нового!

Яке майбутнє пророкуєшь українському року? 

Майбутнє українського року безперечно є! Для цього просто потрібно перестати ви#буватись і почати працювати. Над якістю, над менеджентом, над стилями.