rechimusician Як українські музиканти продавали свої речі з аукціону — UA MUSIC | Енциклопедія української музики

Як українські музиканти продавали свої речі з аукціону

28 листопада у благодійному магазині “Ласка” відбувся аукціон “Речей музикантів” за участю Alloise, Сергія Танчинця (БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ), Артура Данієляна, Дмитра Сазонова, Івана Маруніча, Іллі Яреми, Андрія Смірнова (Aby Sho Music), гуртів CLOUDLESS та Фіолет.

“Речі Музикантів” - ініціатива Анастасії Волокіти, що протягом 4 років збирала речі відомих музикантів для продажу. Кошти з якого йшли на допомогу тим, хто цього потребував. Так, на четвертому році з’явився стенд з речами у “Ласка”, а згодом, виникла ідея створення аукціону за участю відомих українських музикантів.

28 листопада відбувся перший аукціон. Музичну програму складали електронно-вокальні імпровізації Danielyan з Аlloise та Дмитром Сазоновим, а також акустичні виступи “СLOUDLESS”, “Фіолет”, Сергія Танчинця та Івана Маруніча. Атмосфера була по-справжньому тепла.

Стартовим лотом стала книжка Ірени Карпи, що була продана за 250 грн. Інші лоти також розійшлись з молотка:

  • - жарт на сторінці відомого блогера Івана Маруніча - 150 грн.,
  • - комплект з іменними паличками барабанщика “Фіолет” Антона Панфілов та автограф Колоса були продані за 300 грн.,
  • - платівка гурту “The Gitas”, надана лейблом Aby Sho Music та сертифікат на урок вокалу з Євгеном Тютюнником із “СLOUDLESS” - по 400 грн. кожен.
  • - а от найдорожчим лотом стала можливість прослухати наживо дві пісні Сергія Танчинця (фронтмен БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ).

Ведучий Ілля Ярема (Джем Фм), на останніх хвилинах розіграв медіатор гурту Three Days Grace за 300 грн., який він особисто зловив зі сцени Atlas Weekend. Слід зазначити, що на власній сторінці в інстаграмі, Ярема за декілька днів до аукціону виставив як лот другий медіатор, закликаючи до акції людей із інших міст. Найбільшу сумму, в 400 грн., запропонувала одеситка. Крім того, люди купували речі музикантів зі стенду по фіксованій ціні.

Загалом, за концерт, організатори зібрали 3403 грн. А за місяць існування стенда в “Ласка” на Малопідвальній, 15, було зібрано близько 7 тисяч гривень. Всі вилучені кошти від акції підуть у благодійний фонд “Таблеточки” і Гостомельский притулок для тварин.

Організатори запрошують музикантів долучитись і привозити в “Ласка” свої речі з історією, реквізит зі зйомок або фірмовий мерч. Шанувальників - підписуватись на сторінку “Речі Музикантів” у фейсбуці, слідкувати за анонсами нових фан-зустрічей та приходити за ексклюзивними подарунками. Адже добро і любов єднають заради допомоги тим, кому пощастило в житті менше, ніж іншим.