rechimuzykantiv 100 речей від відомих музикантів, які можна отримати прямо зараз — UA MUSIC | Енциклопедія української музики

100 речей від відомих музикантів, які можна отримати прямо зараз

З 12 жовтня в магазині “Ласка”, вул.Малопідвальна, 15, почався продаж особистих речей відомих музикантів для благодійності. Ініціатор - “Речі Музикантів”.

“Речі Музикантів” - ініціатива, за допомогою якої за кілька років була зібрана колекція речей відомих музикантів для допомоги потребуючим. Палички драмера Dead by April та перкусіоніста IllNino, медіатор басиста Matisyahu, пластик з барабанів гурту Бумбокс, прикраси від Джамали, книжки Ірени Карпи тощо - всього 100 ексклюзивних речей музикантів, які підуть на продаж. Всі вилучені кошти передаватимуть в благодійний фонд “Таблеточки” та Гостомельский притулок для тварин.

“Ідея допомагати, зібравши речі від музикантів, з'явилась у 2014. Тоді ми почали з Київ Маркетів. Зібрали речі друзів-музикантів і продавали, а всі кошти від реалізації йшли з ціллю допомогти волонтерському батальйону в зоні АТО. Того ж літа ми провели розпродаж заради Жені Мантуліна - барабанщика відомого метал-гурту, який зламав хребет. Паралельно наші стенди з'являлися на: The New Old барахолках, Кураж Базарах та на сторінках Liroom. Наразі ми запускаємо акцію в магазині Ласка, щоб більше зфокусуватись на допомозі дітям” - каже автор ідеї “Речі Музикантів” Волокіта Анастасія.

Чому долучилися до ініціативи прокоментували і самі музиканти:

Артур Данієлян

“Помогать другим людям заложено генетически в природе человека разумного. Именно благодаря взаимной поддержке мы построили современную цивилизацию. Помогать детям - ещё важнее, потому что будущее в их руках. Те, кто слабее тебя, нуждаются в твоей помощи.”

Ірена Карпа

“Я от сама така, що дуже люблю речі з історією. Весь час так і тягне вкрасти яку-небудь майку чи навіть плащ у друга (і хай буде оверсайз). У важчі часи лазила по секондах Лісової, купувала там одяг і собі, і малим, і вдягалися так стильно, що не докопаєшся. Я не люблю збирати хлам вдома, тому радісно віддаю свої речі друзям - знайомим чи ні. Є спеціальні речі, що приносять щастя чи подорожі, є навмисно розпусні, тягнуть за собою пригоди.. Кожного нового власника попереджаю про "карму" шмотки. Я проти бездумного консюмеризму - якщо в речей може бути нове життя, яке ще й когось зробить щасливим - то це чудово. Речі музикантів в Ласка - дуже крута ініціатива. І екологічна, і стильна, і людська. Хай ті, кому дістануться наші шмотки, будуть щасливими і їм стане легко.”

Олександр Люлякін

“Ну почему я поддерживаю?) потому что это благотворительный проект)”

Василій Переверзев (Прозоров)

“Я за добро)”

За 4 роки існування “Речі Музикантів” до них долучились такі артисти, як: Павло Гудімов, Alloise, Джамала, Олександр Муренко, Гапочка, Віктор Придувалов, резидент Будда бар DJ Артем Гафаров, Саша Буль, Антон Прибиткін, надавши футболку за автографом The Kooks, гурти Matisyahu, Ill Nino, Dead by April, Бумбокс, Qarpa (Фактично Самі), Тартак, Скай, Fontaliza, Козак System, Роллікс, ТНМК, Viviene Mort, Mad Heads, Riffmaster, Камон, Вагоновожаті, The Bйо, Гайдамаки, ТОЛ, Анна, Pins, Skinhate, Latur, Red Rocks, Stoned Jesus, Jinjer, МегамасС, Point, Fontaliza, Dance party.Dance! Dance!, Septa, Somali Yacht Club, Ebola, Mother Witch & Dead Water Ghosts, Brother of Protest, а також лейбл Iншамузика, AbуShoMusic, надавши пластинки Саши Буль, Onuka, Dorn, Brutto, ТНМК, Dead boys girlfriend, Вагоновожатих і The Hardkiss, Re.Evolution production, аудіожурнал Stereobaza, Happy Music Group з мерчем туру Limp Bizkit та фестиваль Next Sound.